sumarice.jpg

Vesti

21.10.2012. - 12:03

Dan sećanja na srpske žrtve

KRAGUJEVAC - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić položio je danas venac u Spomen parku "Šumarice " u Kragujevcu, na obeležavanju Dana sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, kojem su prisustvovali državni zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora, Srpske pravoslavne crkve, lokalne samouprave i mnogobrojni građani.

 

Vence ispred spomenika "Peto tri" u Šumaricama, gde su nemački nacisti pre 71 godinu streljali 2.792 civila položili su predstavnici Vlade Srbije i Narodne skupštine, predstavnici diplomatskog kora, među kojima su bili ambasadori Nemačke, Palestine, Slovačke i Belorusije, kao i poredstavnici gradova - pobratima Kragujevca i lokalne samouprave.

 

Moleban je služio vladiika šumadijski Jovan sa sveštenstvom.

 

Kraj humke streljanim venac su prvi položili i predstavanici Prve kragujevačke gimnazije, iz čijih učionica je na desetine dece i profesora dovedeno na streljanje 21. oktobra 1941. godine.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).