Dan vojske Srbije 23.4.2018

Vesti

23.04.2018. - 18:08

Dan Vojske Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić organizovao je danas, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu,  prijem povodom  Dana Vojske Srbije.

„Vojska Srbije mora u svakom trenutku da bude spremna da odgovori na svaki izazov. Ponosan sam na to što ste do sada uspešno branili nezavisnost Srbije, čestitam vam praznik i hvala vam“, istakao je predsednik Srbije.
 
Predsednik Vučić  je rekao  da Vojska mora da bude uvek  spremna da odvrati svakog potencijalnog agresora, ali da  je politika ta koja treba da čuva mir i stabilnost, kako vojska nikada ne bi bila upotrebljena.
„Nastavljamo ulaganja u Vojsku, ali moram da kažem da će morati da bude više ozbiljnosti. To kažem zato što je vojska naš najbolji deo i najbolji sistem našeg društva. Izdvajaćemo i  više, ali tražićemo rezultate“, rekao je predsednik Vučić.
 
On je naveo da država Srbija izdvaja 600 miliona evra godišnje za Vojsku, što je malo u odnosu na velike sile, ali ne i za naš budžet. Dodao je da zbog sprovedene fiskalne stabilizacije i suficita zemlje, sada može da se izdvaja i više sredstava.
 
Predsednik Vučić je rekao da se danas obeležava najveći vojni praznik, u znak sećanja  više od dva veka od Takovskog ustanka, a zbog vrednovanja tradicije obeležavanja sećanja na žrtve i učesnike oružanih sukoba.
 
On je dodao i da ne možemo a da ne oživimo osećaj zajedništva i odamo počast uz dužno poštovanje, kako hrabrim vojskovođama, tako i  vladarima i komandantima.
 
"Vojni praznik se obeležava radi učvršćivanja dalje afirmacije principa rodoljublja, antifašizma, razumevanja i saradnje, uz uvažavanje kulturoloških različitosti zarad budućnosti i mira kako u zemlji, tako i u regionu. Vojska Srbije se predstavlja u dobrom svetlu kako samo ona ume“,  istakao je presednik Vučić. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).