Kipar(1).jpg

Vesti

20.11.2013. - 20:31

Kipar kontinuirano podržava Srbiju

BEOGRAD, NIKOZIJA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i kiparski predsednik Nikos Anastasijades istakli su danas u Nikoziji da Kipar pruža podršku Srbiji u evropskim integracijama, suverenosti i teritorijalnom integritetu Srbije, saopštila je Preš služba predsednika Srbije.

 
Predsednik Nikolić se u srdačnom razgovoru zahvalio predsedniku Kipra Anastasijedesu što politika Kipra u kontinuitetu predstavlja podršku naporima Srbije da bude ravnopravna sa ostalim državama.
 
Posle pokojnog bivšeg predsednika Kipra Kleridisa menjali su se predsednici Kipra, ali se politika Kipra prema Srbiji nije menjala, zaključeno je na kraju sastanka, navedeno je u saopštenju.
 
Na sastanku Nikolića sa Anastasijadesom učestvovao je i ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova, dodajući da je predsednik Srbije razgovarao i sa predsednikom grčke vlade Antoniosom Samarasom.
 
Mrkić je, kako se navodi, imao odvojene susrete sa bivšim predsednikom Kipra Dimitrisom Hristofijasom, ministrom inostranih poslova Kipra Janisom Kasulidisom, ministrom inostranih poslova Grčke Evangelosom Venizelosom i ministrom turizma Izraela Uzijem Landauom.
 
Mrkić je u delegaciji koju predvodi predsednik Srbije prisustvovao državnoj sahrani bivšeg predsednika Kipra. Klerides, koji je preminuo 15. novembra u 94. godini života, nalazio se na funkciji predsednika Kipra od 1993. do 2003. godine i dao je veliki doprinos razvoju bilateralnih odnosa Srbije i Kipra, navodi Ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju.
 
Foto Tanjug, Kancelarija za saradnju sa medijima Republike Kipar/Stavros Joanides
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).