tan2015-1-6_164141128_0_2.jpg

Vesti

07.01.2015. - 09:01

Mir Božiji Hristos se rodi!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poželeo je građanima da Badnji dan i Božić proslave u miru, jer je, kako je naveo, sve manje mira u svetu. Pred nama su dani u kojima ćemo živeti bolje, poručio je Nikolić.

Tomislav Nikolić je poželeo i da 2015. bude smirenija i radosnija, da građani Srbije budu zdravi, veseli i spokojni, ali i spremni za iskušenja koja "nas sigurno i dalje vrebaju". "Naše nade da možemo da živimo bolje, naše želje i trud, jednog dana moraju da budu uslišene. Ti dani su pred nama, to je 2015. godina, i zato vam svima želim mnogo sreće i radosti i da čujete plač novorođene dece", poručio je Nikolić posle osveštanja badnjaka u zgradi Predsedništva, prenosi Tanjug. Nikolić je dodao da večeras, kada se, kako kaže, mir uvlači u naše domove i duše i kada s radošću očekujemo sutrašnji dan u kojem se obeležava rođenje Isusa Hrista, treba iskreno reći: "Mir božji, Hristos se rodi". "Zato što je sve manje mira, ne samo na teritorijama na kojima živimo mi, pravoslavni Srbi, već u celom svetu. I mnogi narodi tek sad doživljavaju iskušenja kroz koja smo mi odavno prošli. Da su nas pitali, mi bismo im rekli: 'Nemojte, jer tragedija koju smo mi Srbi doživeli velike su i za brojnije narode", rekao je Nikolić. Predsednik Srbije je građanima poručio i da veruju u Boga koliko veruju u sebe. "U Boga verujete koliko u sebe, jer ako ne verujete u sebe, ni Bog vam ne može pomoći, a ako ne verujete u Boga, ni sebi ne možete pomoći", istakao je Nikolić. Badnjak u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike, u prisustvu predsednika i njegovih saradnika, osveštao je protojerej pri Vaznesenjskoj crkvi Mile Milijančević, koji je prizvao božji blagoslov u sve domove koji slave rođenje Isusa Hrista, ali i vernicima rimokatoličke i islamske veroispovesti. On je svima poželeo da slave praznike u radosti i miru.

 

 

 

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).