home_slajd.jpg

Vesti

24.05.2014. - 00:00

Ne sme biti zloupotreba u podeli pomoći

BEOGRAD - Moramo da budemo spremni da se odbranimo, da budemo svesni da se klima menja i da ovakve situacije neće biti jednom u 100 godina, već verovatno češće, izjavio je predsednika Srbije Tomislav Nikolić.

"Priroda nas opominje ovom katastrofom. Bajina Bašta, Ljubovija, Krupanj...Voda je stigla do gline i pokrenula ogromna klizišta...Reke su se pokazale kao zmije. Probudile su se, ujele, pustile otrov. I ponovo se pritajile. A nikad se ne zna kad će se ponovo probuditi i podivljati", rekao je Nikolić za "Kurir" tokom posete opštini Ljubovija, koja je u poplavama pretrpela značajnu štetu.

Na konstataciju lista da pomoć stiže, ali da građani žele da znaju da li će biti usmerena na pravi način, zato što su u sličnim situacijama bili iznevereni, Nikolić je naglasio da bi, ako bi se iko ogrešio, "to bio kraj srpskog duha".
"Uveren sam da će Vlada novac deliti potpuno transparentno i tamo gde je zaista potreban. Ne sme biti zloupotreba", istakao je predsednik Srbije.

Nikolić je ponovio da je Vlada uradila sve što je mogla kako bi posledice poplava bile što manje.
"Svedoci smo da okolne zemlje imaju mnogo manju materijalnu štetu, a mnogo veći broj izgubljenih života", kazao je on.

On je, takođe, izrazio uverenje da se broj žrtava poplava neće uvećati.

Predsednik Srbije je, između ostalog, tokom jučerašnje posete Ljuboviji, novinarima poručio da će u Njujorku, u UN, prvenstveno govoriti o Kosovu i Metohiji, ali i da će iskoristiti priliku da svet upozna sa posledicama poplava u Srbiji.

Foto Tanjug, S. Radovanović, arhiva

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).