tan2014-6-5_1030037_3.jpg

Vesti

05.06.2014. - 13:23

Nikolić i Lončar sa delegacijom italijanske kompanije

- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarali su danas u Beogradu sa delegacijom italijanske kompanije "GVM Care & Research", koju je predvodio izvršni direktor kompanije dr Frančesko Marinđeli.

Kompanija "GVM Care & Research" zainteresovana je za dugoročnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja Srbije, a fokusirani su na kardio-vaskularnu hirurgiju, neurohirurgiju, onkologiju, ortopediju i radioterapiju.

Predsednik Nikolić je istakao da je država zainteresovana da unapredi stanje u domaćem zdravstvu, koje je trenutno daleko od zadovoljavajućeg, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Nikolić je rekao da se ne sme dozvoliti da ostanemo bez stručnih kadrova i da je potrebno uložiti maksimalne napore kako bi Srbija pratila moderne tehnologije u zdravstvu.

Zato nam je svaka pomoć na polju zdravstvene zaštite dragocena, kao i stručno usavršavanje naših specijalista, rekao je predsednik Srbije.

Lončar je rekao da je u planu da se u što skorijem roku izgradi još jedna dečija bolnica i još jedna bolnica za onkologiju, i da je za to već obezbeđen prostor.

Ministar zdravlja je iskazao interesovanje za pomoć u modernizaciji opreme u zdravstvenim ustanovama, što je, kako je istakao, neophodno, ukoliko naše zdravstvo želi da se približi svetskim standardima.

Tokom razgovora iskazano je interesovanje da stručnjaci kompanije „GVM Care & Research“ dođu u Srbiju, kako bi se informisali o sistemu zdravstvene zaštite u našoj zemlji, navedeno je u saopštenju.

Foto Tanjug, R. Prelić

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).