tan2014-4-15_134244820_0.jpg

Vesti

15.04.2014. - 14:35

Nova vlada mora biti najozbiljnija u istoriji Srbije

DELIBLATO - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da nova vlada mora biti najozbiljnija u skorijoj istoriji Srbije zbog ogromnog poverenja građana i obećao svu pomoć sa svoje strane u ostvarivanju ciljeva.

Nikolić smatra da je Aleksandar Vučić toga svestan i uveren je da će izabrati prave ljude koji mogu da slede njegovu energiju.
 
Nakon obilaska domaćinstva Dimitrija Margana u selu Deliblato, Nikolić je poručio da će njegova pomoć biti bezgranična, jer želi da konačno ljudi u Srbiji osete da se može živeti kao normalan svet.
"U najtežim mogućim uslovima vlada ima izvanrednu šansu da ostane upamćena kao ona koja je ispunila želje građana. Ako se desi da to ne uspe ne znam kako ćemo dalje. Sve one koji budu polagali zakletvu pred poslanicima do kraja meseca molim da sada razmisle da li su spremni ogromnog posla i odgovornosti i svesni da to više nije samo čast biti poslanik, ministar ili bilo kakav državni činovnik", rekoa je Nikolić.
 
Kako je naglasio, preuzimanje odgovornosti je obaveza, a čast ostaje za neka druga vremena.
 
Na molbu novinara da prokomentariše tok pregovora o formiranju nove vlade, Nikolić je ukazao da su oni ograničeni rokom i primetio da je očigledno da je bilo malo komešanja među malim strankama, ali da velika stranka zna šta joj je cilj.
 
Na pitanje da li je sa budućim mandatrom Vučićem razgovarao o rezoluciji o Kosovu i Metohiji, koju je predložio, Nilolić je kazao da o tome nije bilo reči, ali da je razgovarao o ciljevima, planovima i programu koji piše lider SNS, kao i o tome koliko brzo treba u kojoj oblasti delovati.
"Nas Kosovo svakako čeka i o tome ćemo ozbiljno razmišljati kada vlada bude formirana, kao i o novoj rezoluciji", rekao je on.
 
Nikolić je ukazao da se u proteklom periodu mnogo toga dogodilo, da su Albanci najavili formiranje vojske, da nameravaju da donesu zakon prema kojem bi samo oni kojima su izdata dokumenta od strane Prištine imali pravo glasa.
 
Vreme je da Skupština razgovara o situaciji na Kosovu i tome šta vlada treba da radi u tom slučaju, zaključio je on.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).