tan2014-8-22_14221617_5.jpg

Vesti

22.08.2014. - 21:14

Obnovljene kuće u Obrežu

VARVARIN - Porodicama Živković i Đorđević iz Obreža kod Varvarina, danas su uručeni ključevi od kuća koje su obnovljene nakon poplava donacijama fondacije "Dragica Nikolić".

Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, koji je danas sa suprugom Dragicom uručio ključeve, rekao je da će ključevi biti uručeni za još sedam kuća u Bajinoj Bašti i Koceljevi, od kojih su tri montažne, a četiri građani sami grade, dok je materijal obezbedila fondacija.
"Uloga fondacije u obnovi kuća bi time bila završena, a ostatak sanacija i obnove preuzeće država i lokalne samouprave", rekao je Nikolić nakon obilaska kuća porodica Živković i Đorđević.

On je rekao da je zadovoljan kako su se izvođači radova odazvali na poziv fondacije, da je stiglo dosta donacija, jer su građani Srbije shvatili da ovu katastrofu nije bilo moguće sprečiti.
"Sa željom da se više nikada ovakva nepogoda ne dogodi u Obrežu, idemo dalje", rekao je Nikolić.

Građane treba podsetiti na solidarnost, a to je i uloga ove fondacije, rekao je on, dodajući da ljudi koji doniraju sredstva žele da vide i šta je od tog novca urađeno.

Fondacija je izvršila svoj zadatak, rekla je predsednica te fondacije Dragica Nikolić, dodajući da ukupna vrednost za adaptiranje dve, izgradnju jedne i nameštaj za sve tri kuće koje su stradale u majskim poplavama, iznosila oko devet miliona dinara.
"Opština Varvarin i komunalna preduzeća su dosta toga uradili, odnosno sve onako kako smo se dogovorili", rekla je Dragica Nikolić i naglasila da joj je drago što će ove porodice zimu dočekati u novim kućama.

Aleksandar Živković zahvalio se fondaciji "Dragica Nikolić" u ime njegove porodice i u ime komšija čije su kuće sanirane.
"Sve je jako dobro i brzo urađeno, i niko od nas nije očekivao da će kuće biti ovako lepe", rekao je Živković.

Njegovom rođaku, Slobodanu Živkoviću poplava je potpuno uništila kuću, pa je morala da se napravi nova, montažna.
"Stručnjaci su procenili da objekat nije za stanovanje, a kada je došao predsednik Nikolić i kada se ustanovilo da će se graditi nova kuća, bio sam iznenađen", rekao je Slobodan, dodajući da je većina kuće opremljena.

Fondacija "Dragica NIkolić" je do sada obnovila i obnavlja 24 kuće koje su pretrpele štetu nakon majskih poplava.

foto Tanjug/S. Petrović

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).