kuj_5840.jpg

Vesti

07.03.2018. - 10:18

Oproštajna poseta ambasadora Republike Italije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Italije Đuzepea Manca, koji je bio šef italijanske diplomatske misije u Beogradu do 12. februara ove godine, kada je otišao na dužnost ambasadora u Republici Argentini.

Predsednik Vučić je zahvalio ambasadoru Mancu na dobroj i plodonosnoj saradnji, kao i na tome što je svojim diplomatskim iskustvom i zalaganjem doprineo unapređenju odnosa Srbije i Italije.
 
Srpski predsednik je podsetio na to da je tokom diplomatskog mandata ambasadora Manca ostvaren napredak u političkim i ekonomskim odnosima dveju zemalja.
 
Ambasador Manco je rekao da mu je bila čast da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i zahvalio na podršci koju su mu tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada Srbije. Italijanski ambasador je dodao da su on i njegova porodica bili toplo primljeni i da nose najlepše uspomene iz Beograda i naše zemlje.
 
On je rekao da Italija snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti koju vodi predsednik Vučić, istakavši značaj pokrenutih regionalnih inicijativa.
 
U razgovoru je konstatovano i da postoji zajednički interes za dalje intenziviranje saradnje u svim oblastima i izražena nada da će ekonomska saradnja, za koju postoje brojne mogućnosti, doživeti dalji uspon.
 
Predsednik Vučić je poželeo ambasadoru Mancu mnogo uspeha na novoj odgovornoj dužnosti - najvišeg diplomatskog predstavnika svoje zemlje u Republici Argentini.
 
Sastanku je prisustvovao i otpravnik poslova ambasade Italije u Srbiji Serđo Monti.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
Beograd, 07. mart 2018. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).