tan2016-5-14_14407934_10.jpg

Vesti

14.05.2016. - 20:36

Otvoren 83. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu

Međunarodni sajam poljoprivrede, koji je okupio oko 1.500 izlagača iz 60 zemalja i najznačajnije domaće privrednike iz oblasti agrara i drugih poljoprivrednih grana, otvoren je danas u Novom Sadu.

Međunarodni sajam poljoprivrede, koji je okupio oko 1.500 izlagača iz 60 zemalja i najznačajnije domaće privrednike iz oblasti agrara i drugih poljoprivrednih grana, otvoren je danas u Novom Sadu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na otvaranju da je sajam tradicionalno najvažnija manifestacija te vrste u regionu i da je decenijama, i u najtežim vremenima, bio prozor u svet tako što je omogućio da nove tehnologije dođu u Srbiju i da srpski proizvodi budu plasirani i izvan granica.

Predsednik je rekao da o značaju sajma dovoljno govori činjenica da nema značajnije kompanije iz te oblasti koja nije makar jednom nastupila kao izlagač na sajmu.

"Posebno me raduje činjenica da ponovo izlažu i kompanije iz zemalja koje su se na kratko povukle sa tržišta, a razlog za to je ogroman potencijal Srbije i posebno Vojvodine", rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao i da su se u prethodnom periodu strateški ciljevi Srbije u poljoprivredi redefinisani, te da su započeti projekti koji bi trebalo da dovedu do pune iskorišćenosti izvoznih potencijala i bržeg razvoja cele Srbije.

Navodeći da je Italija ove godine zemlja partner Međunarodnog sajma, Nikolić je rekao da je sajam mesto gde se povezuju privrednici i susreću nacije, te mesto na kojem se mogu razmeniti iskustva i znanja.

Sajam je, rekao je Nikolić, spona ekonomija Srbije i Italije, koja je evropski lider za proizvodnju opreme za prehrambenu i vinsku industriju.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).