Otvoren "Ametekov" biznis kampus u Subotici; Vučić: Lepa budućnost uz vredan rad

Vesti

07.06.2017. - 17:18

Otvoren "Ametekov" biznis kampus u Subotici; Vučić: Lepa budućnost uz vredan rad

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je danas, presecanjem vrpce, otvorio "Ametekov" biznis kampus u Subotici. Od čekanja budućnosti nema ništa, ako budemo vredno radili dočekaćemo lepu budućnost, poručio je Vučić radnicima.

Nakon presecanja vrpce, Vučić je sa direktorom fabrike Draganom Nagulićem, ministrom privrede Goranom Kneževićem, ambasadorom SAD Kajlom Skotom, predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom obišao novi pogon.

"Ponosan sam na vaš rad i biće vas ovde i trostruko više, ali bez vas niko više ne bi želeo da dođe ovde", rekao je Vučić obraćajući se radnicima.

"Od čekanja budućnosti nema ništa, ali ako budemo vredno radili dočekaćemo lepu budućnost", poručio je Vučić te zahvalio američkoj ambasadi koja, kako je rekao, stalno radi na privlačenju novih investitora. 

Kompanija "Ametek", čije je sedište u Filadelfiji, ima godišnji promet od oko pet milijardi dolara i oko 50.000 zaposlenih širom sveta.

Reč je o globalnom proizvođaču širokog spektra motora, koji oko 40 odsto proizvodnje proda na američkom tržištu, a ostalo u Aziji i Evropi.

Vučić je ranije najavio novu američku investiciju u Srbiji kompanije "Ametek", da će biti otvorena hala od 10.000 kvadrata i da će posao dobiti 500 ljudi.

Globalni proizvođač elektromotora "Dunkermotoren", koji posluje u okviru "Ameteka" od 2012. godine, otvorio je u februaru 2016. novu proizvodnu halu u privrednoj zoni Mali Bajmok kod Subotice.

Ta nemačka fabrika u hali ukupne površine 3.500 kvadratnih metara u Slobodnoj zoni Subotica proizvodi mikromotore i izvozi ih širom sveta.

Puštene su 2016. godine u rad dve nove linije – test centar i linija proizvodnje kompresora.

U proširenje pogona, površine od 900 kvadratnih metara, "Dunkermotoren", Grad Subotica i Slobodna zona investirali su dva miliona evra, sa ciljem da se broj radnika poveća na 165.

Fabrika "Dunkermotoren" ostvaruje godišnji promet od oko 10 miliona evra, a pored nove hale u kojoj je počela da proizvodi i kompresore, kupila je ranije parcelu zemljišta za dalje širenje svojih kapaciteta u Slobodnoj zoni Subotica.

Subotica, 07. jun 2017.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).