tan2014-9-4_20351318_1.jpg

Vesti

04.09.2014. - 17:48

Otvorena manifestacija "Dani Srpske u Srbiji"

BEOGRAD - Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" svečano je otvorena večeras u Kolarčevoj zadužbini, uz zajedničku poruku predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da Srbiju i RS bez obzira na granice povezuju narod i kultura.

"Večeras ćemo videti deo sebe i svoje, srpske kulture sačuvane ili nastale na teritoriji Republike Srpske... Okupili smo se da se ne raziđemo, iako će neki od nas u povratku prelaziti granicu, ali granica ne može da zaustavi vreme, promene, pripadnost, ljubav, misao, ideju, kulturu", izjavio je Nikolić.

Ipak, napomenuo je on, granicu prelazi telo, "ali telo je kvarljivo, a duh nije i on će da ostane među svojima".
"Hvala na prilici da vam kažemo da ćete pevati naše pesme, pričati naše priče, prikazati svoja - naša dostignuća", kazao je Nikolić i zaključio: "I vama i nama neka služi na čast što smo opstali i što opstajemo u teška vremena koja su nam na ramena natovarila ogromno breme".

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).