Početak izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu

Vesti

28.04.2021. - 14:40

Početak izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na polaganju kamena temeljca za novu kovid bolnicu u Novom Sadu, da će ova bolnica biti od ogromnog značaja za celu pokrajinu i da će osnažiti kapacite Novog Sada i cele Vojvodine.

Početak izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je izrazio uverenje da će bolnica biti izgrađena u najavljenom roku, do 1. septembra i istakao da je posebno ponosan na bolnice koje su izgrađene ili se grade širom Srbije.
 
„Ponosan sam na bolnice koje smo gradili i koje i dalje gradimo po Srbiji. Reč je o ogromnom novcu koji ulažemo. Bili bismo u potpunom kolapsu da nismo imali bolnicu u Batajnici, kasnije i u Kruševcu. To smo mogli da uradimo zahvaljujući vrednim neimarima. Ovo je od ogromnog značaja i važnosti za sve ljude koji žive u Vojvodini i na ponos svih nas“, rekao je predsednik Vučić i dodao da će kovid bolnica u Novom Sadu imati 624 kreveta i tri glavna objekta - dijagnostički centar, intenzivnu i poluintenzivnu negu.
 
On je ukazao da cela Vojvodina sada ima 170 mesta intenzivne nege, dok će ih samo u novoj bolnici biti 220, što je 56 odsto ukupnih kapaciteta intenzivne nege u celoj pokrajini.
 
Početak izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"To pokazuje koliko je važna izgradnja bolnica, koliko je to od značaja za ljude koji žive u Novom Sadu, pokrajini. Za nas je to jedan od uspeha", zaključio je predsednik Vučić.
 
Objekat na Mišeluku, mestu gde će biti izgrađena nova bolnica, u potpunosti će biti u funkciji lečenja obolelih od tog virusa sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom, a po okončanju borbe protiv korona virusa, objekat će biti pretvoren u Gradsku bolnicu, u kojoj će se lečiti Novosađani, ali i žitelji brojnih susednih opština, pa i čitave Vojvodine.
 
Govoreći o važnosti izgradnje kovid bolnice, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je kazao da je ona nemerljiva.
 
Početak izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Nekada su nam zatvarali fabrike, ali sada više ništa nije isto. Ovo je garancija da ćemo imati nove investicije, jer bez zdravlja nemamo ništa", poručio je Vučević. On je istakao da će Grad Novi Sad učiniti sve da radovi budu završeni u roku, poručivši da sa kovid bolnicom sledi preporod čitavog Mišeluka koji će, kako je istakao, biti jedna od najatraktivnijih lokacija za život u čitavom gradu Novom Sadu.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je kazao da je pre šest godina krenula velika nabavka dijagnostičke opreme, te da je AP Vojvodina ušla nešto spremnija u borbu protiv korona virusa u odnosu na druge regije.
 
Početak izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Odavde na svega tri kilometra grade se i novi blokovi na Institutima u Sremskoj Kamenici, a samo izgradnjom ove kovid bolnice, broj smeštajnih kapaciteta intezivne nege u Vojvodini biće udvostručen", naveo je Mirović, istakavši da će ova bolnica biti spremna za prijem prvih pacijenata u zadatim rokovima.
 
Početku izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu su prisustvovali i ministri Zlatibor Lončar i Nebojša Stefanović, kao i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).