27075656_b.jpg

Vesti

16.12.2016. - 16:45

Počinju radovi na Centru za vantelesnu oplodnju u Kragujevcu

KRAGUJEVAC - Radovi na izgradnji Centra za vantelesnu oplodnju Kliničkog centra Kragujevac počeli su u Kragujevcu uz prisustvo predsednika Srbije Tomislava Nikolića i supruge Dragice koja je predsednica Upravnog odbora fondacije "Dragica Nikolić" koja finansira izgradnju tog instituta.

Fondacija, čiji je cilj povećanje nataliteta u Srbiji, je prepoznala neophodnost izgradnje ovog Centra i pronašla mogućnost da izradi projekat i obezbedi sredstva za izgradnju ovog objekta, navodi se u saopštenju u kome se dodaje da su procene da bi svake godine za oko 150 mladih parova sa teritorije Centralne Srbije na ovaj način bio olakšan put ka začeću porodice.
Vrednost projekta je oko 73,2 miliona dinara sa PDV-om, a završetak radova je predviđen za mart 2017. godine.
Radovi podrazumevaju dogradnju hospitalnog bloka Klinike za GAK, površine oko 340 kvadratnih metara. Centar će se nalaziti na trećem spratu, iznad porodilišta i ginekološko-akušerske klinike.
Za izgradnju Centra za vantelesnu oplodnju predviđeni su savremeni materijali, sve potrebne instalacije, a predviđen je za sve postupke i metode koje se koriste u ginekologiji i podrazumeva stanje plodnosti i sve postupke rešavanja neplodnosti.
Centar će, kako je navedeno, sadržati prijemni pult, ordinaciju folkulometrije, laboratoriju za pripremu, laboratoriju kulture, salu za aspiraciju i embriontransfer, pripremu hirurga, sobe za pacijente i ostale prateće sadržaje.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).