img_1985.jpg

Vesti

16.11.2017. - 08:45

Poseta Tehničkoj školi „Mileta Nikolić“ u Aranđelovcu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Tehničku školu „Mileta Nikolić“ u Aranđelovcu.

Predsednik Vučić je tom prilikom razgovarao sa učenicima i nastavnim osobljem povodom slučaja vršnjačkog nasilja koje se dogodilo u ovoj školi.
"Moja je molba da onoliko koliko želite da budete poštovani pokažete poštovanje prema drugima i molim vas da budete vredni i marljivi", rekao je predsednik učenicima.
Predsednik je u razgovoru sa učenicima Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu istakao prednosti dualnog obrazovanja i poručio im da budu vredni i marljivi, jer su bogati onoliko koliko znaju, ali i koliko prijatelja imaju.
Kako je rekao, škola "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu je dobra škola, sa više od 700 đaka, u kojoj se razvija sistem dualnog obrazovanja.

"Beskrajno sam srećan i nisam znao da to ovde tako izgleda, da u okviru prvih programa za dualno obrazovanje postoje oni koji uče za zavarivače, strugare... Ima smerova od elektrotehničara do mašinaca, zanatlija", dodao je predsednik Vučić.
On je podvukao je da su mu u školi preneli da je prvi put posle 20 godina veće interesovanje za neke smerove.
"Zadovoljan sam što sam video mlade ljude koji hoće da rade i na takav način vide svoju budućnost", poručio je predsednik.

Najavio je da će škola u Aranđelovcu imati dodatnu podršku države, koja će se potruditi da nabavi nove mašine, kako bi imali bolje uslove za rad.

Predsednik je đacima poručio da nije došao da im drži pridike, već da im kaže da treba da budu marljivi, da uče i stiču znanja i veštine, ali i da poštuju svoje prijatelje.

"Uvek ste bogati onoliko koliko znate, jer, znanje niko ne može da vam oduzme, ali i onoliko koliko imate drugara i prijatelja", ukazao im je predsednik.

Kako im je rekao, potrebno im je prijateljstvo, jer se ne može računati samo na porodicu, koja jeste oslonac, već se moraju oslanjati na drugove.

"Moja je molba da onoliko koliko želite da budete poštovani pokažete poštovanje prema drugima i molim vas da budete vredni i marljivi", rekao je predsednik Vučić.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).