tan2016-8-24_103837888_0.jpg

Vesti

24.08.2016. - 17:01

Predsednik Nikolić dočekao predsednika Nazarbajeva u Palati Srbija

Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev koji je doputovao u trodnevnu posetu Srbiji razgovaraće danas sa srpskim zvaničnicima, a za njega je priređen svečani doček ispred Palate Srbija uz intoniranje himne, počasnu gardu i paljbu.

Predsednik Nazarbajeva je ispred Palate, gde je obustavljen saobraćaj i iznad koje nadleću helikopteri, dočekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Dolazak kazahstanskog predsednika prati i veliki broj novinarskih ekipa iz te zemlje.

Nakon razgovora dvojice predsednika, planirano je da predsednik Kazahstana uruči Orden prijateljstva prvog stepena predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, a potom i sastanak delegacija Srbije i Kazahstana.

Predsednik Nazarbajev će se sastati i sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nakon svečane ceremonije potpisivanja sporazuma između Srbije i Kazahstana, dvojica predsednika će održati konferenciju za novinare.

Tokom posete, predsednik Kazahstana će sa srpskim državnim vrhom prisustvovati ceremoniji otkrivanja biste kazaškom pesniku i filozofu Žambilu Žabajevu na Novom Beogradu.

Nazarbajev dolazi na poziv predsednika Srbije, a Nikolić je ranije izrazio očekivanje da će poseta predsednika Kazahstava otvoriti novo poglavlje u ekonomskim odnosima dve zemlje, te da će potpisivanje bilateralnih sporazuma i zasedanje mešovite komisije dati novi impuls realizaciji konkretnih projekata u oblasti privrede, kulture i turizma.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).