tan2014-6-24_111856476_1.jpg

Vesti

24.06.2014. - 13:41

Predsednik Nikolić odlikovao ambasadora Kine

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas Orden srpske zastave drugog stepena ambasadoru Kine u Srbiji Džangu Vansjueu zbog zasluga u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Kine.

Džang, koji je na dužnost ambasadora u Beogradu stupio 2011. godine, izjavio je da odluka o dodeli ordena pokazuje da predsednik Srbije pridaje značajnu pažnju razvoju odnosa, prijateljstva i saradnje naše dve zemlje u svim oblastima.

I kineska vlada, istakao je Džang, posvećuje veliku pažnju razvoju svestranog strateškog partnerstva sa Srbijom.
"Ubeđen sam da će se saradnja Kine i Srbije i ubuduće razvijati, proširivati i jačati", rekao je kineski ambasador.

On je napomenuo da će, i nakon što uskoro ode iz Srbije, nastaviti da prati i podržava razvoj odnosa naše dve zemlje, kao i do sada.

Predsednik Komisije za odlikovanja Oliver Antić, koji je pročitao Ukaz i obrazloženje o dodeli ordena, rekao je da je ambasador Džang, kao odličan poznavalac prilika u istočnoj i jugoistočnoj Evropi, značajno doprineo produbljivanju saradnje i odnosa Srbije i Kine na svim poljima.

Tokom Džangovog mandata odobren je kineski zajam za obnovu termoelektrane Kostolac, kao i zajednički projekti deonica autoputa na Koridoru 11 i projekti modernizacije srpske železnice, podsetio je Antić, dodavši da je produbljena i saradnja u oblasti kulture, sporta i prosvete.

foto Tanjug, S. Radovanović

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).