11.jpg

Vesti

27.05.2014. - 21:32

Predsednik Nikolić pozvao Ban Ki Muna da učestvuje na donatorskoj konferenciji

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun prihvatio je poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića da učestvuje na međunarodnoj donatorskoj konferenciji za obezbeđivanje pomoći Srbiji, pogođenoj katastrofalnim poplavama, rečeno je Tanjugu u delegaciji srpskog predsednika.

Nikolić je u Njujorku razgovarao sa Banom uoči obraćanja Savetu bezbednostu UN, na sednici koja je posvećena Kosovu i Metohiji.

Kako je navedeno u saopštenju Pres službe predsednika Srbije, generalni sekretar svetske organizacije izrazio je žaljenje zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, ali je izrazio uverenje da će ove tri države prebroditi probleme koji su ih snašli, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Ban se, takođe, zahvalio na učešću srpskih trupa u mirovnim misijama širom sveta, ističući da je politika pomirnja i saradnje u regionu koju promoviše predsednik Srbije veoma ohrabrujuća i da je to način na koji se ponašaju pravi lideri.

Nikolić se zahvalio na izrazima saučešća, rekavši da je Srbiju pogodila katastrofalna poplava koja je donela mnogo nesreće, ali je pokazala i veliku odgovornost Vlade i zadivljujuću solidarnost i odlučnost građana, navodi se u saopštenju.
"Nažalost, ljudske žrtve su nenadoknadive i duboko žalimo i saosećamo se sa porodicama. Sada nam predstoji obnova i to je ono gde bih zamolio vašu pomoć", rekao je Nikolić.

Nikolić se osvrnuo i na predstojeće izbore na Kosovu i Metohiji, rekavši da je Priština mnogo toga uradila kako bi isprovocirala Srbe da ne izađu na izbore. U delegaciji koju predvodi Nikolić je i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).