sajt.jpg

Vesti

25.01.2016. - 07:57

Predsednik Nikolić primio vaterpolo reprezentaciju Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je večeras vaterpolo reprezentaciju Srbije posle osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je večeras vaterpolo reprezentaciju Srbije posle osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu.
Predsednik Nikolić je "delfine" i žensku vaterpolo selekciju Srbije dočekao u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike sa loptom, koju su mu uručili reprezentativci 2014. godine, posle osvajanja titule prvaka Evrope u Budimpešti.
"U Srbiji svake godine govorim na važnom događaju i svaki put se spremam za to. Sada mi i vaterpolisti prave "muku". Poklonili ste mi loptu 2014. godine, koju sam čuvao u svojoj kancelariji. Bio sam ubeđen da, ako ona bude stajala na tom mestu, da ćemo biti ponovo prvi", rekao je Nikolić, koji je bio predsednik Organizacionog odbora 32. prvenstva Evrope u vaterpolu.
Nikolić je dodao da su vaterpolisti izdržali sve napore i savladali velikog protivnika.
Najiskusniji srpski vaterpolisti Živko Gocić i Slobodan Nikić uručili su zlatne medalje predsedniku Nikoliću i Udovičiću, ministru omladine i sporta i bivšem saigraču iz reprezentacije.
"Čast mi je što mogu da pričam o sjajnom i uspehu. Beograd je ušao u istoriju evropskog vaterpola, pomerili smo granice u organizaciji. Vlada je odvojila skoro sva sredstva, ali preostale su nam još dve četvrtine naše utakmice, jer nam preostaje da napravimo Nacionalni vaterpolo centar u Vrnjačkoj banji", poručio je Udovičić.
Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić zahvalio je predsedniku Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću na podršci.
"Vaterpolisti su ponos Srbije i najveći brend. Imali smo podršku predsednika Nikolića i premijera Vučića, hvala Vladi što nam je kupila dom u Vrnjačkoj banji. Moram da istaknem da smo od mnogih dobili priznanje da je u Srbiji organizovano najveće prvenstvo ikada", rekao je Krivokapić.
Vaterpolisti Srbije juče su u finalu, pred 16.000 gledalaca u Kombank areni, savladali Crnu Goru 10:8 i tako po sedmi put postali prvaci Evrope.

foto Tanjug, Zoran Žestić

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).