65157(1).jpg

Vesti

25.09.2012. - 02:39

Predsednik Nikolić razgovarao sa predsednikom SAD-a Barakom Obamom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je s američkim predsednikom Barakom Obamom, na prijemu koji je priređen za učesnike 67. Generalne skupštine UN.

Tanjugu je u delegaciji Srbije koja je u poseti Njujorku rečeno da je predsednik Nikolić upoznao svog sagovornika sa naporima Srbije u prevazilaženju teške ekonomske situacije, uz sistemsku i beskompromisnu borbu protiv korupcije. 

On je istakao da je korupcija povezana s organizovanim kriminalom i terorizmom, izrazivši najdublju zabrinutost zbog ubistva američkog ambasadora u Libiji. 

Predsednik SAD Obama je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima na unapređenju odnosa i izrazio uverenje da odnosi dve zemlje idu uzlaznom putanjom. 

Predsednik Srbije će danas govoriti u generalnoj debati Generalne skupštine UN, odmah nakon Obame, što se u Njujorku ocenjuje kao veliki uspeh srpske diplomatije. 

Nikolić je juče imao susrete s generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom i predsednikom Kipra Dimitrisom Hristofijasom. 

 

Tanjug
Za četvrtak je predviđen susret sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).