tan2014-6-5_161537619_5.jpg

Vesti

05.06.2014. - 17:11

Predsednik Nikolić sa ambasadorom UAE o pomoći ugroženima

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Džumom Rašidom Seifom Zajed Al Daherijem o poseldicama poplava koje su nedavno zadesile Srbiju i o pomoći UAE koji su dodatno obezbedili 1,3 miliona evra.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata preneo je predsedniku Nikoliću izraze žaljenja šeika Muhameda Bin Zajeda zbog katastrofalnih poplava koje su nedavno zadesile Srbiju, saopštila je Sluzba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Pored već donirane pomoći UAE, fondacija kojom rukovodi porodica šeika Muhameda Bin Zajeda obezbedila je dodatnu pomoć u vrednosti od 1.300.000 evra.

Nikolić je predložio da se ta pomoć realizuje kroz izgradnju naselja za ljude koji su u poplavama ostali bez krova nad glavom. Prema procenama, na taj način bi moglo da bude izgrađeno oko 50 kuća za najugroženije porodice.

Foto Tanjug, S. Radovanović

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).