tan2016-3-16_12175965_0.jpg

Vesti

16.03.2016. - 14:02

Predsednik Nikolić sa suprugom dočekao princa od Velsa i vojvotkinju od Kornvola

Beograd – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa princom od Velsa, Čarlsom i vojvotkinjom od Kornvola, Kamilom.

U srdačnoj i prijateljskoj atmosferi predsednik Nikolić i princ Čarls razgovarali su o dugogodišnjem savezništvu dveju zemalja, iskovanom u dva svetska rata, trenutnoj situaciji u Evropi i odnosima između bivših jugoslovenskih republika. Princ Čarls se interesovao za posetu predsednika Nikolića Moskvi.

Neposredno pre početka sastanka, princ Čarls je pokazao interesovanje za stalnu postavku izložbe „Osvit renesanse“, koja se nalazi u holu zgrade na Andrićevom vencu.

Predsednik Nikolić poklonio je Njihovim kraljevskim visočanstvima princu od Velsa i vojvotkinji od Kornvola ćiriličko izdanje sabranih dela Vilijema Šekspira u jednoj knjizi na biblijskom papiru, uključujući i dela koja do sada nisu bila objavljena, sa posvetom „Jedan od najvećih svetskih pisaca u prevodu na jedan od najlepših svetskih jezika“,  kao i fotomonografiju na engleskom jeziku „Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije“sa posvetom „Ovo je samo srpsko na Kosovu i Metohiji. Jeste i biće! Princu Čarlsu, s poštovanjem Tomislav Nikolić“.

Istorijski gledano, ovo je prva poseta Srbiji jednog prestolonaslednika britanske krune. Princ od Velsa posetio je Beograd 1978. godine poslednji put.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).