tan2016-9-15_16344138_0.jpg

Vesti

15.09.2016. - 17:12

Predsednik Nikolić u Solunu uoči godišnjice bitke na Kajmakčalanu

SOLUN - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić stigao je danas u Solun gde će u okviru obeležavanja stogodišnjice bitke na Kajmakčalanu odati poštu srpskim vojnicima sahranjenim na savezničkom groblju "Zejtinlik" iz Prvog svetskog rata.

U delegaciji je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Predsednik Nikolić i predsednik Dodik su se na početku posete sastali sa guvernerom grčke regije Apostolosom Tzitzikostasom, a potom će posetiti Svetogorski centar u tom gradu.
Drugog dana posete predsednik Nikolić će učestvovati u ceremoniji obeležavanja stogodišnjice bitke na Kajmakčalanu, na planinskom vrhu Kajmakčalan na planini Nidža.
Po završetku pomena srpskim vojnicima, predsednik Nikolić će se upisati u spomen knjigu u kapeli Sv. Ilija, položiti venac na kosturnicu srpskih vojnika.
Nakon pomena na Kajmakčalanu, predsednik Nikolić sastaće se u Bitolju sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim, nakon čega će dva predsednika dati izjave za medije.
Tokom posete predsednik Nikolić položiće venac na spomen kosturnicu u okviru srpskog vojničkog groblja u Bitolju, povodom obeležavanja stogodišnjice bitke na Kajmakčalanu.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).