tan2014-5-21_143745884_0_1.jpg

Vesti

21.05.2014. - 16:58

Predsednik Nikolić uručio humanitarnu pomoć Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas humanitarnu pomoć građanima Smederevske Palanke i poručio da će svako ko se u ovoj situaciji ogrešio morati da bude žestoko kažnjen.

"Ovo je situacija kad niko ne sme da se ogreši, ko se ogreši, mora da bude žestoko kažnjen", rekao je Nikolić građanima u Smederevskoj Palanci.

Predsednik Srbije je rekao da donacije za ugrožena područja svakodnevno stižu i dodao da se za pomoć poslednjih dana obraća predsednicima svih država.

"Tražiću od generalnog sekretara UN Ban Ki-muna da organizujemo donatorsku konferenciju za pomoć građanima Srbije i zatražiću podršku za to i od Saveta bezbednosti UN", rekao je Nikolić i najavio da će sutra upoznati predsednika francuske fransoa Olanda sa razmerama štete koje su nastale posle poplava.

Predsednik je pozvao i sve medije da sa snimcima poplava i šteta naprave film kako bi ceo svet bio upoznat sa razmerama tragedije.
"A svet neka razmišlja o tome da li Srbija zaslužuje pomoć... Ovo je nevolja od Boga, nije nevolja od naroda, i zato ljudi moraju u velikoj meri da pomognu da se ona ispravi", rekao je Nikolić.

On je pozvao sve koji imaju više da pomognu ugroženima i istakao da će u saradnji sa republičkim Štabom za vanredne situacije pomoć biti raspoređena u skladu sa potrebama.

Komentarišući pozive da se sve donacije objave, Nikolić je rekao da sav novac koji stiže u fondaciju Dragica Nikolić za sad namenjen za lekove, opremu i hranu za bebe.
"Lekove nabavljamo u skladu sa zahtevima centralne apoteke u Beogradu, koja obavlja evidenciju o tome šta je gde potrebno i šta nedostaje", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je nakon predaje pomoći obišao i poplavljeni gradski stadion "Nepokorena mladost".

U Smederevskoj Palanci, u kojoj se ukrštaju reke Jasenica i Kubršnica, najviše je poplavljeno naselje Karađorđevo.

Nikolić je obišao Javno komunalno preduzeće za proizvodnju i distribuciju vode "Vodovod" u Smederevskoj Palanci, koje su pre nekoliko dana poplavile reke Kubrušnica i Jasenica koje se ukrštaju tom mestu.

Nikolić je obišo radnike koji su u "Vodovodu" radili na sanaciji poplave i dezinfekciji javno komunalnog preduzeća, jer su se u njemu i po okolnom naselju izlile fekalne vode.

Predsednik Srbije je pre toga u Karađorđevoj ulici obišao i poplavljeni gradski stadion i kratko prisustvovao sednici Štaba za vanredne situacije u Smederevskoj Palanci.

foto Tanjug/T. Valič

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).