30_012013.jpg

Vesti

30.01.2013. - 17:10

Predsednik Nikolić uručio orden predsedniku Kipra.

BEOGRAD - Državni vrh Kipra boravi danas u Beogradu na Prvom međuvladinom samitu, a poseta kiparske delegacije počela je susretom predsednika dve zemlje Tomislava Nikolića i Dimitrisa Hristofijasa.

Hristofijasu je u zgradi Predsedništva priređen svečani doček uz gardu i intoniranje himni dveju država. Posle tet-a-tet susreta predsednik Srbije je kiparskom kolegi uručio Orden Republike Srbije na lenti, a Hristofijas Nikoliću Veliki orden reda Makarijus treći na ogrlici.

 

Predsednik Komisije za odlikovanja Oliver Antić pročitao je ukaz predsednika Srbije o odlikovanju kiparskog kolege "za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Republike Kipar i to Ordena Republike Srbije na lenti".

 

Zvaničnici dveju država potpisali su tri sporazuma: Memorandum o razumevanju dveju vlada o uspostavljanju unapređenog partnerstva, Protokol o sprovođenju Sporazuma Srbije i EU o readmisiji i Sporazum dveju vlada o saradnji u oblasti pomorskog saobraćaja.

 

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).