tan2014-6-6_1468279_9.jpg

Vesti

06.06.2014. - 16:05

Predsednik Nikolić: Vlada ubuduće drugačije da razmišlja o nepogodama

Vlada Srbije mora ubuduće da razmišlja na drugačiji način o elementarnim nepogodama, poručio je danas u Kraljevu predsednik Srbije Tomislav Nikolić prilikom obilaska kraljevačkog naselja Gradice, koje je pretrpelo najveće štete od poplava na ovom kraju.

Prema njegovim rečima, Fondacija Dragica Nikolić će svim domaćinstvima omogućiti popravku podova, molerske radove, a nabaviće i oko 900 ležajeva.
"Napraviće se lista prioriteta ugroženih domaćinstava kojima će biti uručena pomoć vrednosti oko 120.000 dinara", naveo je Nikolić i dodao da će samo na području grada Kraljeva, obnova nakon poplava trajati tri do četiri meseca.
Nikolić je najavio odlazak i u Bajnu Baštu i Koceljevo, opštine koje su takođe pretrpele štete od poplava i klizišta, rekavši da Srbiju nije zadesila jedna poplava, već katastrofa većih razmera.

"Brojne opštine su uspele da se organizuju, ljudi su bili solidarni, izvršena je dezinfekcija terena, a sada ostaje na državi da reši te probleme da se ovo više nikada ne desi", zaključio je Nikolić.
Prema rečima predsednice Fondacije Dragice Nikolić, ova organizacija će na predlog rukovodstva grada Kraljeva najugrouženijoj porodici donirati kuću.

"Već smo naručili tri kuće za ugrožene u Ubu i Krupnju, međutim imamo problema sa lokacijama", rekla je Dragica Nikolić, dodajući da bi u saradnji sa vladom iz Abu Dabija trebalo da stigne još 50 kuća.
Nikolić je ovom prilikom obišao domaćistva Pavlovića i Dukanaca iz naselja Grdica čije su kuće bile potopljene.

Predsednik Srbije je nakon posete ugroženima u Grdici, obišao radove na mostu preko Ibra, koji bi trebalo da bude završen 1. avgusta.
Prema rečima rukovodioca gradilišta Žarka Jovanovića, sredstava za izgradnju mosta obezbedili su grad Kraljevo i Milomir Gravčić koji živi i radi u Kanadi.

Kraljevčanima 18 tona humanitarne pomoći

Nikolić je uručio 18 tona humantarne pomoći žiteljima Kraljeva čija su domaćinstva stradala u poplavama.

Pomoć se sastoji od osam tona konzervirane hrane i slatkiša i 10 tona sredstava za ličnu higijenu.
Paketi pomoći su smešteni u prostorijama kraljevačkog Autotransporta, a raspodelu će po prioritetima žiteljima ugroženima u pređašnjim poplavama deliti članovi gradskog štaba za vanredne situacije.

Foto Tanjug, S. Petrović

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).