tan2018-1-22_10255125_1.jpg

Vesti

22.01.2018. - 12:51

Predsednik primio ambasadora Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Ambasador Čepurin je istakao da poseta predsednika Vučića Kosovu i Metohiji predstavlja hrabar čin. On je izrazio saučešće povodom ubistva Olivera Ivanovića i naglasio da Rusija odlučno osuđuje taj teroristički akt, zahtevajući adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih organizacija, a u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija.
Ruski ambasador je istakao da je sada na Kosovu i Metohiji još vidljivije neispunjavanje odredbi Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština od strane Prištine, kao i problem sa funkcionisanjem Suda za zločine OVK.
 
Predsednik Vučić je rekao da smatra da je ta poseta bila veoma značajna za ujedinjenje srpskog naroda i položaj Srba na Kosovu i Metohiji. On je naglasio i da je tom prilikom osetio njihovu potrebu da podele svoje probleme i da će uložiti mnogo truda da im se pomogne i olakša život.
 
Ambasador Čepurin je preneo poruke zahvalnosti ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i savetnika predsednika Vladimira Putina Jurija Ušakova za doprinos predsednika Vučića razvoju srpsko-ruskih odnosa, kao i njihovu opredeljenost za nastavak dijaloga dveju zemalja po svim pitanjima.
 
Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da su predstojeća poseta ministra Lavrova Beogradu i obeležavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja prilika da se još jednom istakne značaj saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
Beograd,
22. januar 2018.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).