naslovna_sportisti.jpg

Vesti

01.09.2017. - 17:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa osvajačima medalja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas sportiste koji su osvojili medalje u olimpijskim disciplinama na nedavno završenim takmičenjima, sa trenerima i predsednicima saveza i poručio da će država nastaviti i dalje da podržava sport kao i da očekuje 12 medalja na sledećim Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju.

Kod predsednika su sa upravo završenih takmičenja stigli: najbolji rvač planete Davor Štefanek, zatim zlatna sa evropskog prvenstva u penjanju Staša Gejo, zlatni kajakaši sa svetskog prvenstva Marko Tomićević i Milenko Zorić, kao i bronzana Milica Starović kao i kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković, i osvajač zlata na svetskom prvenstvu u rvanju Viktor Nemeš, a uz njih su bili njihovi treneri i predsednici saveza sportova u kojima se takmiče. 

Predsednik Srbije je zahvalio svim osvajačima medalja kao i predstavnicima sportskih saveza i podvukao da su ponos Srbije.

On je obećao da će država uraditi sve što je u njenoj moći i pomoći im u pripremama za dalja takmičenja a posebno za sledeću Olimpijadu 2020. godine u Tokiju kao i za izgradnju i pripremu sportskih terena i objekata neophodnih za trening ali i razvoj kako sportova kojima se bave, tako i drugih sportova.

Beograd, 01. septembar 2017.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).