brdo_brioni_velika.jpg

Vesti

27.04.2018. - 23:35

Predsednik Vučić na samitu u Skoplju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas u Skoplju na sastanku lidera regionalnog Procesa Brdo-Brioni, koji su inicirale Slovenija i Hrvatska 2013. godine sa idejom da se zemlje regiona integrišu u EU i da se stabilizuje situacija na Zapadnom Balkanu kroz jačanje regionalne saradnje.

Predsednik Vučić je poručio da će se on lično, ali i država Srbija,  boriti  da se nađe rešenje za probleme koji opterećuju region. On je dodao da je važno da se razgovara o budućnosti, bez obzira na gorčinu koja je i danas ispoljena na sastanku. "Nisam preveliki optimista, ali daću sve od sebe za to da život pobedi", poručio je srpski predsednik.
 
Obraćajući se novinarima nakon susreta sa liderima Procesa Brdo-Brioni, predsednik Vučić je naveo da je prvi kvartal ove godine obeležio rast BDP-a od 4,5 odsto, što predstavlja značajno ubrzanje rasta i napredak Srbije.
 
"To je najlepša vest za koju smo živeli i radili u prethodnih pet godina, koja za građane znači značajno veće plate i penzije i znači ubrzanje rasta i napretka Srbije", rekao je predsednik Vučić. On je istakao da je to iznad svetskog i daleko iznad evropskog i regionalnog proseka, dodajući da se nada da ćemo zadržati rast iznad četiri odsto do kraja godine.
 
"To bi bilo iznad očekivanja Svetske banke i MMF-a, to je veličanstvena vest", rekao je predsednik Srbije, ali i naglasio da su za to potrebni mir i stabilnost, kao i održiva politička rešenja.
 
Današnjem susretu su, pored domaćina predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova i lidera regiona, prisustvovali i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i premijer Bugarske Bojko Borisov.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).