tan2019-1-26_19746400_0.jpg

Vesti

26.01.2019. - 22:44

Predsednik Vučić na svečanoj Ceremoniji otvaranja Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanoj Ceremoniji otvaranja Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019 i istakao da samo duhom i energijom mladih Srbija može da pobeđuje u budućnosti.

Predsednik Vučić je čestitao građanima Novog Sada i poželeo im da ove godine grad ima najviše turista  i da sa ponosom nose ime Omladinske prestonice  Evrope.

„Čast da Novi Sad bude Omladinska prestonica Evrope treba da opomene sve nas koga moramo da pitamo kada razmišljamo o budućnosti“, rekao je predsednik Vučić na ceremoniji otvaranja manifestacije.

„Da znate da ništa, pa ni politika, ne može da leži na rečima, parolama i marketingu, već na projektima i planovima, na ogormnom radu i spremnosti da se suočite sa izazovima. Ključna reč je izazov“, istakao je predsednik Vučić i dodao da izazov ne priznaje pravdanje, već da tera na odgovornost.

"Prvi vaš izazov je bio da Novi Sad postane Omladinska prestonica Evrope, i to ste uspešno rešili. Nastavite istim tempom, jer ako postoje izazovi, postoje u Srbiji i regionu. Čeka vas Srbija, požurite“, poručio je predsednik Vučić na svečanosti proglašenja Novog Sada Omladinskom prestonicom Evrope 2019.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da će Novi Sad u narednih 365 dana pokazati celom svetu kako izgleda društvo u kome mladi nisu statisti.

„Ako nas pitaju kako smo uspeli da postanemo i omladinska i kulturna prestonica Evrope, to je zbog vrednosti koje svakodnevno živimo“, rekao je gradonačelnik Novog Sada i zahvalio mladima na energiji i sinergiji,  i predsedniku Vučiću, koji je verovao u san koji sada živi, kada su mnogi bili podozrivi.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).