best.jpg

Vesti

25.01.2018. - 09:47

Predsednik Vučić na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu 2018. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. U delegaciji Srbije sa predsednikom Vučićem je i premijerka Ana Brnabić, koja prvi put u tom svojstvu boravi na Forumu.

Predsednik će se danas, kako je planirano, sastati sa evropskim komesarom za politiku susedstva i proširenje Johanesom Hanom.
 
U okviru foruma, planirano je da članovi naše delegacije danas prisustvuju i ručku sa svetskim ekonomskim liderima, gde se očekuje diskusija na temu "Izgradnja zajedničke budućnosti u podeljenom svetu".
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Francuske Manuel Makron juče su razgovarali na marginama skupa u Davosu. Prethodno se predsednik Vučić neformalno susreo sa nizom zvaničnika, uključujući albanskog i italijanskog premijera, Edija Ramu i Paola Đentilonija, španskog kralja Felipea, šeficu za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma Martinu Larkin.
 
Predsednik Vučić će tokom trodnevnog boravka u Davosu će imati i susrete sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom i sa drugim zvaničnicima i privrednicima među kojima je i izvršni direktor kompanije "Ariston termo" Paolo Merloni.
 
Predsednik Vučić u Davosu prisustvuje skupovima na kojima će govoriti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.
 
U petak, 26. januara, predsednik Vučić će, zajedno sa regionalnim liderima, učestvovati u sesiji pod nazivom "Ubrzanje dugoročnog razvoja Zapadnog Balkana".
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).