jb_velika.jpg

Vesti

10.02.2019. - 21:02

Predsednik Vučić obišao Južnobanatski okrug u okviru kampanje "Budućnost Srbije"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas kampanju "Budućnost Srbije" posetom Južnobanatskom okrugu i obišao Pančevo, Kovin, Opovo, Vršac, Belu Crkvu i Banatsko Novo Selo.

Predsednik Vučić je najavio da će u narednih šest, sedam ili osam godina biti završena brza saobraćajnica Pančevo – Vršac, do rumunske granice, duga 86 kilometara.

"Čekamo Rumune da nam kažu da li će da grade autoput ili će da ostane na brzim saobraćajnicama", rekao je predsednik Vučić u Vršcu i istakao da je tokom ove kampanje čuo šta sve i gde precizno treba uraditi da bi se olakšao i unapredio život građanima. On je istakao značaj autoputa Beograd – Zrenjanin, čija bi vrednost bila oko 280 milina evra, a pomenuo i izgradnju autoputa od Zrenjanina do Novog Sada, koji bi koštao oko 250 miliona evra.

Predsednik Vučić obišao Južnobanatski okrug u okviru kampanje

Foto Tanjug

Predsednik Vučić je naveo da će se raditi i na daljoj rekonstrukciji železničke pruge, te podsetio da je urađena glavna stanica u Pančevu.

"Sada vozovi idu brzinom između 60 do 90 kilometara na sat, na pruzi Pančevo – Vršac. Renoviraćemo prugu za brzine do 120 kilometara na sat", istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je, tokom obilaska Južnobanatskog okruga, prvo posetio Opovo, gde je obišao Dom zdravlja i deo izgrađenog puta Opovo–Debeljača.  On je rekao da je opština Opovo bila zadužena 105 miliona dinara, a da su danas dugovi spušteni na 70 miliona i istakao da se u prethodnom periodu radilo na poboljšanju uslova za najmlađe i najstarije.

Predsednik Vučić  je izjavio da je zadovoljan jednom stvari u Južnobanatskom okrugu – dolaskom nemačke firme ZTF u Pančevo, koja će doneti ogromni novi kvalitet, a koja će značiti i Opovu.

Predsednik  Vučić posetio je gazdinstvo porodice Maksimović u Banatskom Novom Selu i razgovarao sa poljoprivrednicima iz tog kraja, a zatim otišao u Vršac, gde je prvo posetio IT kompaniju HITeam a potom postrojenje za preradu vode za grad Vršac, koje se nalazi u naseljenom mestu Pavliš, na istoimenom izvorištu podzemne vode.

Predsednik Vučić obišao Južnobanatski okrug u okviru kampanje

Foto Tanjug

Predsednik Vučić je primetio da danas Vrščani piju jednu od najboljih voda u Srbiji, bez viška mangana i amonijaka, a postrojenje je koštalo oko šest miliona evra. On je rekao i da se već razgovaralo sa Bankom Saveta Evrope i da će nam biti na raspolaganju 200 miliona evra za kapitalne infrastrukturne projekte, radi popravljanja životnog standardna svih građana.

Predsednik Vučić je u Vršcu obišao i školski centar "Nikola Tesla" i zahvalio građanima što su ga sačekali u velikom broju i što su podržali politiku pristojnosti i normalnosti koju sprovodi.

Predsednik Vučić je u Beloj Crkvi obišao Specijalnu bolnicu za plućne bolesti "Dr Budislav Babić" , u čije je renoviranje uloženo 60 miliona dinara, i izjavio da je Srbija 2012. godine bila najgora u Evropi prema indeksu koji meri stanje u zdravstvu u EU, dok je danas bolja od osam zemalja.  On je, u obraćanju građanima, naglasio da ne postoji ništa važnije nego da se u to mesto dovedu novi investitori.

Predsednik Vučić obišao Južnobanatski okrug u okviru kampanje

Foto Tanjug

"Uspeli smo da obezbedimo uređenost javnih finansija i uspećemo da povećamo plate i penzije. Još veće povećanje očekujemo ove godine. Mislim da je to nešto što će moći da sačuva dobar deo ljudi da ostanu", rekao je predsednik Vučić i dodao da je država spremna da uloži i više novca u turizam, odnosno u jezera u okolini Bele Crkve.

Predsednik Vučić je u Kovinu posetio fabriku za proizvodnju i preradu pečuraka Delta Danube, deo indonežanske kompanije koja je u pogon u Kovinu do sada uložila četiri miliona evra, i Ustanovu za sport Kovin, gde je razgovarao sa sportistima Južnobanatskog okruga.

Predsednik Vučić obišao Južnobanatski okrug u okviru kampanje

Foto Tanjug

"Dovođenje gasa u svaki kraj i izgradnja  autoputeva na najbolji način uputiće pozivicu svima koji žele da grade fabrike, otvaraju pogone i zapošljavaju ljude", rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je obilazak Južnobanatskog okruga nastavio u Pančevu, gde je posetio dva proizvodna pogona fabrike "Utva avio-industrija" i na centralnom pančevačkom trgu se obratio građanima.

„Video sam mnogo stvari koje smo još mogli da napravimo. Da ne kritikujem uvek samo lokalne vlasti, morali smo da budemo agilniji, brži i snažniji. Mogli smo i morali više i bolje. A video sam i stvari koje smo uspeli da pokrenemo i promenimo", rekao je predsednik Vučić u Pančevu i  naglasio da je ponosan što će krajem aprila otvoriti fabriku ZTF.

"To je ono na šta sam ponosan. Fabrika će doneti mnogo novca Pančevu, zaposliće mnogo ljudi. Videćete za 10 godina, kada neki drugi budu govorili o stanju, da će se mnogi setiti i reći da je ovo za vreme Vučića urađeno", naveo je predsednik Vučić i dodao da će sada morati da se radi na tome da nemamo samo radno intenzivne, već i kapitalno intenzivne investicije. On je podsetio da je u proteklih pet godina otvoreno 180 fabrika u Srbiji i najavio da će i poljoprivrednici, pored različitih vrsta subvencija, moći ponovo da dobijaju i subvencije za gorivo.

"Tako radi odgovorna vlast. Uvećava prava, primanja, plate i penzije, ali ne ruši državu", zaključio je predsednik Vučić.

FOTO GALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDE

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).