Predsednik Vučić posetio grad Leskovac

Vesti

03.09.2019. - 17:40

Predsednik Vučić posetio grad Leskovac

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas grad Leskovac i obišao stadion Dubočica, gde je planirana izgradnja novog gradskog stadiona, kao i radove na obnovi zgrade Opšte bolnice.

Predsednik Vučić posetio grad Leskovac

Foto Predsedništvo Srbije

 
Predsednik Vučić rekao je prilikom obilaska stadiona „Dubočica“ da će radovi na izgradnji šest stadiona, u Subotici, Zaječaru, Loznici, Kraljevu, Vranju i Leskovcu početi najkasnije u aprilu.
 
"Za godinu i nešto dana, ovde će ljudi moći da vide fantastičan objekat", rekao je predsednik Vučić i istakao da će dobar stadion mnogo značiti građanima u tom delu Srbije.
 
Do kraja septembra biće završen Projekat za građevinsku dozvolu, nakon čega sledi tehnička kontrola projekta.
 
"Svi gradski stadioni biće kapaciteta oko 8200 sedišta i projektuju se tako da ispunjavaju uslove koje propisuje UEFA. Vreme za realizaciju projekta je do 20 meseci“, rekao je predsednik i dodao da će biti uloženo oko 20 miliona evra po stadionu.
 
Predsednik je istakao da će svi stadioni biti izgrađeni po međunarodnim standardima, pokriveni, sa najmodernijim reflektorima i da će na njima moći da igra reprezentacija.
 
"Danas imamo više novca nego ranije. Dajemo svuda, moramo da razvijamo zemlju, da zapošljavamo građevinske kompanije, da podižemo rast da bismo mogli da podižemo i plate i penzije. Ovakvim projektima razvijamo fudbalsku infrastrukturu, podižemo fudbalske centre, razvijamo sportski duh kod naše dece“, istakao je predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić posetio grad Leskovac

Foto Predsedništvo Srbije

On je naveo i da je 11 stadiona u super ligi renovirano i da se stvari u fudbalu menjaju.
 
"Imali smo puno uspeha u fudbalu, igrali smo svetsko prvenstvo, nismo imali snage da pobedimo Švajcarsku, ali sledeći put hoćemo. Jedan tim igra Ligu šampiona, drugi Ligu Evrope, Vojvodina je značajno jača, Niš je jak, Čukarički je jak, Lučani, Napredak sve snažniji...", rekao je on.  
 
Predsednik Vučić posetio grad Leskovac
  
Predsednik Vučić obišao je danas i radove na obnovi Opšte bolnice u Leskovcu.
 
"U toku su i radovi na obnovi Opšte bolnice u koju ćemo uložiti 1,2 milijarde dinara u dve faze, a završeni su radovi na obnovi Infektivne klinike i to su pokazatelji kako zemlja napreduje i razvija se. Treba da pokušamo da ljude zadržimo u mestima u kojima su rođeni ako im ponudimo uslove za život kao u velikim gradovima, i dramatičnim popravljanjem životnog standarda", naglasio je predsednik. 
 
Predsednik Vučić posetio grad Leskovac

Foto Predsedništvo Srbije

 
 
Predsednik Vučić je najavio da će medicinskim radnicima već od novembarske plate biti uvećana zarada i da će medicinski tehničari imati najveće povećanje, najverovatnije od 15 odsto.
 
"Ove godine od novembra idu veća primanja za ljude u javnom sektoru, za zdravstvene radnike. U Srbiji imamo 57.000 medicinskih tehničara, a zajedno sa oko 1.000 tehničara u socijalnom sektoru, to je oko 58.000 i verujem da ćemo im povećati plate za 15 odsto".
 
Predsednik Vučić posetio grad Leskovac

Foto Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić je naglasio da je to značajano povećanje životnog standarda, s obzirom da je inflacija godišnje do dva odsto. Kako je rekao, nešto niže povećanje, ali isto veoma značajno, će imati i lekari.

Predsednik je najavio i da će svi penzioneri u Srbiji dobiti do kraja godine jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, kao i povećanje penzija od decembra ili januara. "Voleo bih uvek da možemo više da pomognemo najsiromašnije penzionere", rekao je predsednik Vučić.

 
Predsednik Vučić posetio grad Leskovac

Foto Predsedništvo Srbije

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).