Predsednik Vučić prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike kompanije "PALFINGER"

Vesti

12.09.2023. - 11:42

Predsednik Vučić prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike kompanije "PALFINGER"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije PALFINGER i tom prilikom poručio da je ovo ozbiljna kompanija koja donosi najmoderniju opremu i tehnologiju i da će sve ono što ovde proizvede uglavnom ići u izvoz, što je ogroman podsticaj za nišku privredu, ali i za celu Srbiju.

Predsednik Vučić prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike kompanije

Foto: Predsedništvo Srbije

 
„Ovo će da bude fabrika, a mi već razgovaramo o tome da napravimo i razvojno-istraživački centar, što je za naš važno, jer će se tu angažovati mnogo uspešnih mladih ljudi. Kad imate industriju, onda imate sve. A upravo su industrija i rudarstvo i podigli ovu zemlju i time ćemo obezbediti veće penzije i plate i brži rast“, rekao je predsednik Vučić i dodao da je sva proizvodnja u ovoj fabrici namenjena izvozu, da je plasman u potpunosti osiguran, a da će država kroz podsticaj uložiti 4,6 miliona evra i time osnažiti industrijsku komponentu niške privrede. On je podsetio da kompanija PALFINGER postoji još od 1932. godine, naglasivši da je reč o kompaniji koja je najbolja u svojoj branši. 
 
Predsednik Vučić prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike kompanije

Foto: Predsedništvo Srbije

 
„Briga o čoveku i decenije tehnoloških iskoraka, koje su pratili brojni patenti i proširenje proizvodnje, načinili su od ove kompanije svetskog lidera koji zauzima preko 35% tržišta dizalica i kranova. Ova zemlja se intenzivno gradi i rekao bih da, ne slučajno, mnogi našu zemlju danas nazivaju baš zemljom kranova. A zamislite tek koliko će nam kranova biti potrebno za naš EXPO 2027! Hvala vam što ste izabrali Niš i Srbiju. Meni je ovo deveta fabrika u Nišu kojoj polažem kamen-temeljac. Danas ovde imamo gotovo 30.000 zaposlenih više nego pre deset godina. Ogromne su promene i razlike napravljene u Nišu, ali ni to nije dovoljno. Zato nećemo da stanemo, već ćemo nastaviti da radimo i da se borimo. Ovo je dobar i veliki dan za Niš, a pred nama je još mnogo toga što treba da uradimo“, poručio je predsednik Vučić. 
 
Niš,
12. septembar 2023. godine
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).