Predsednik Vučić prisustvovao sednici Vlade Republike Srbije

Vesti

04.02.2021. - 15:41

Predsednik Vučić prisustvovao sednici Vlade Republike Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sednici Vlade Republike Srbije, na kojoj se razmatrala trenutna pozicija Srbije, kao i rezultati koje je aktuelna Vlada postigla u prvih 100 dana svog rada. 

Predsednik Vučić prisustvovao sednici Vlade Republike Srbije

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je u obraćanju medijima nakon sastanka rekla da će u subotu predstaviti izveštaj građanima o 100 dana Vlade koju vodi. 
 
"Beležimo rezutate nezapamćene u istoriji. Prvi smo u Evropi po stopi rasta, a  drugi u Evropi po broju vakcinisanih. Razgovarali smo o tome kako da te rezultate zadržimo i dalje unapređujemo Srbiju. Razgovarali smo i o temi borbe protiv korupcije i svim akcijama koje su se dešavale",  izjavila je predsednica Vlade Srbije. 
 
Predsednik Vučić prisustvovao sednici Vlade Republike Srbije

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić pohvalio je današnju akciju MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal.
 
"Nema danas nekog ko nije zadovoljan. Država je pokazala da ne možete da ostanete nekažnjeni ako činite krivična dela. Ovo je težak i važan, ali ozbiljan nastavak velike borbe protiv mafije i onih koji su mislili da mogu da rade šta hoće. Štiteći bezbednost štitimo i budućnost naše dece", rekao je predsednik Vučić. On je zahvalio na pozivu da prisustvuje današnjoj sednici i istakao da je Vladi potrebno više jedinstva i entuzijazma. 
 
Predsednik Vučić prisustvovao sednici Vlade Republike Srbije

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Moja obaveza je bila da podnesem izveštaj Vladi Republike Srbije  o toku dijaloga po pitanju Kosova i Metohije. Obavestio sam članove Vlade o svemu što se dešavalo u Briselu, Parizu, Vašingtonu. Situacija nije nimalo laka ni jednostavna za nas, ali smo uspevali da se čvrstom i dostojanstvenom politikom izborimo za očuvanje naših nacionalnih interesa, opstanak našeg naroda, ali i opstanak Srbije“, naveo je predsednik Vučić. On je rekao da je zamolio ministre da budu energični, da rade i bave se onim što će da ostane - koliko smo bolnica izgradili, puteva, pruga, ali i koliko smo fabrika i digitalnih učionica otvorili.
 
„Borimo se svakoga dana za vakcine, lekove, da možemo da spasimo živote. Revakcinacija je veliki izazov za naš informacioni i zdravstveni sistem, ali imamo najbolji informacioni sistem i ponosan sam na našu zemlju. Velika zahvalnost svim lekarima i medicinskom osoblju na podršci. Srbija je uspela da postane pozitivan primer u celoj Evropi. Čestitam prvih 100 dana Vlade Republike Srbije! Važno je da budemo najuspešniji u onome što je za građane najbitnije, a to su životni standard i budućnost njihove dece“, poručio je predsednik Vučić. 
 
Beograd, 04. februar 2021. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).