Predsednik Vučić sa decom iz regiona

Vesti

05.03.2022. - 13:25

Predsednik Vučić sa decom iz regiona

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je decu srpske nacionalnosti iz regiona i poručio im da je Srbija njihova zemlja u kojoj će ih uvek dočekati ljubav, odakle god da dolaze. 

Predsednik Vučić sa decom iz regiona

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je, citirajući čuvenog Miku Antića, koji je napisao stih da bi se istinski volelo treba odrasti do deteta, rekao da oseća potrebu da im se izvini u ime svih odraslih, jer nijedan izazov koji je pred njima nisu sami napravili niti ga zaslužili. 
 
"Nisu svi među nama odraslima u svetu, odrasli do deteta. Nijedan izazov pred vama niste sami napravili, niti zaslužili, već ste ga nasledili od nas odraslih, ali ne i doraslih svemu. Nikada nijedno dete nije počelo rat, srušilo berzu, niti ostavilo na ulici nekoga, bez doma, roditelja i dece", kazao je predsednik Vučić i poručio da je generacija odraslih dužna izvinjenje za sve što se dešava, što generacije dece odrastaju plašeći se rata, nestašice hrane, nuklearne katastrofe. On je istakao da je Srbija danas oaza mira, stabilnosti i ljubavi, dodajući da može to da kaže u ovom dekadentnom i uzavrelom svetu, u kojem vladaju histerija u mržnja. 
 
Predsednik Vučić sa decom iz regiona

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Uvek na pameti imajte ljubav, ona je kao snaga – ako je više trošite, više ćete je imati. Gajite ljubav, ljubite svoje roditelje, drugove, srpski narod. Volite svoju kuću Beograd i svoj dom Srbiju. Ovde će vas uvek sačekati ljubav", poručio je svojim gostima predsednik Vučić i zahvalio njihovim nastavnicima, koji ih, kako je rekao, uče srpskom jeziku, kulturi, uče ih da vole Srbiju, a od toga ne postoji ništa važnije. 
 
U ime dece iz regiona, Jovana iz Mostara je zahvalila predsedniku na prijemu, rekavši da su sa njom još i deca iz Vukovara, Kumanova, Starog Nagoričana, Kopra i da su svi srećni što su u Srbiji, što su kroz petodnevni kamp imali prilike da se druže, ali pre svega obiđu znamenitosti. 
 
"Dolazimo iz različitih krajeva i svako ima specifičnu priču, ali svi imaju zajedničku ljubav prema Srbiji i svom narodu i jaku želju da očuvamo svoj identitet", rekla je Jovana.
 
Beograd,
05. mart 2022.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).