sportisti_2.jpg

Vesti

18.05.2018. - 19:41

Predsednik Vučić sa osvajačima evropskih i svetskih medalja

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas srpske reprezentativce u karateu, tekvondu i parastreljaštvu, osvajače evropskih i svetskih medalja.

Na prijemu kod predsednika bili su tekvondoistkinja Tijana Bogdanović, koja je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Kazanju, karatista Stefan Joksić, osvajač srebrne medalje i bronzani muški tim sa Evropskog prvenstva iz Novog Sada, kao i muška ekipa u parastreljaštvu na čelu sa Draganom Ristićem sa dva svetska srebra iz Južne Koreje. Sastanku je prisustvovao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
 
„Zahvalio bih osvajačima medalja što su ih doneli Srbiji, verujem da će ih biti još u narednom periodu. Očekujemo mnogo od Olimpijskih igara u Tokiju”, rekao je predsednik Vučić sportistima.
 
Predsednik Vučić je naglasio da se sve nagrade isplaćuju na vreme, da se u Košutnjaku gradi sala za borilačke sportove i najavio  ulaganje u sportsku infrastrukturu. Takođe, predsednik Vučić je obećao dodatnu pomoć parastrelcima, pre svega za municiju i poručio da će država obezbediti sredstva za izgradnju trenažnog centra za karatiste u Čačku, gde bi mogli da treniraju i ostali sportisti.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).