Predsednik Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Vesti

13.10.2021. - 21:31

Predsednik Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Raškoj sa predstavnicima našeg naroda sa Kosova i Metohije, povodom upada Kosovske policije u severni deo Kosovske Mitrovice i Zvečan, i poručio da je odluka Srbije da odbrani naš narod jasna i čvrsta kao stena.

Predsednik Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Šta god da se desi i kako god da se desi, Srbija i Beograd će biti uz vas. Čuvaćemo mir, poštovaćemo sve sporazume. Nisam poput nekih drugih i nije ova Srbija poput one nekadašnje Srbije. Molimo ih, molim NATO da radi svoj posao, molimo Albance da ne pokušavaju nasiljem da Srbe uvode u red, iako imaju podršku za to. Ako to opet budu pokušali, iako znam da će posle ove rečenice ceo svet tražiti moju glavu, moj odgovor će vam biti kristalno jasan - u borbi u kojoj moramo da štitimo živote naše dece na Kosovu i Metohiji, njihov opstanak, ja vam danas kažem, po prvi put sa sigurnošću , ne samo da ćemo da zaštitimo, već ćemo u toj borbi i da pobedimo. Čini mi se da se svaki čovek danima, nedeljama, mesecima, ponekad i godinama, muči dok ne prelomi, dok ne donese odluku, a teške odluke odgovorni i ozbiljni ljudi ne donose lako. Ipak, kada odluku donesete, osetite nesvakidašnji mir i spokoj, jer znate da ste doneli ne najbolju, već jedinu moguću“, poručio je predsednik Vučić i naglasio da Srbija neće dozvoliti pogrom i ubijanje našeg naroda.
 
Predsednik Vučić je nakon posete Raški obišao bazu Žandarmerije u Kraljevu i pripadnicima ove formacije poručio da je došao u Kraljevo da kaže hvala za sve što su uvek činili u odbrani naše otadžbine, štiteći njene vrednosti i štiteći njen integritet.
 
Predsednik Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Hvala vam na tome što ste uvek bili tu za našu zemlju, i kada su poplave, i kada su požari, i kad nam je zemlja napadnuta, što nikada niste tražili izgovor, što nikada niste tražili lakše rešenje, jer ste služili svojoj zemlji i svom narodu. Daćemo sve od sebe da ne budete u takvoj situaciji i da ne dođete u tu poziciju, ali ukoliko vas država pozove da štitimo naš narod i da čuvamo naš narod, ja znam da ćete se vi ne samo odazvati, već znam da ćete svoju svetu dužnost, svoju svetu obavezu obaviti na najčasniji mogući način“, istakao je predsednik Vučić.
 
13. oktobar 2021. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).