slavisti_velika.jpg

Vesti

22.08.2018. - 20:21

Predsednik Vučić sa učesnicima XVI međunarodnog kongresa slavista

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas učesnike XVI međunarodnog kongresa slavista.

"Čini mi se, kada pogledam, da je sve svedeno na 140 karaktera, na skraćene verzije znanja i informacija, da je došlo vreme da se bavite poslom zbog kojeg je slavistika nastala", rekao je predsenik Vučić na prijemu u Predsedništvu Srbije i  zahvalio slavistima što su Beograd i Srbiju načinili prestonicom tako važne teme.

Predsednik Vučić  je istakao da je ponosan što je Beograd domaćin takvog kongresa , da ima laku i prelepu dužnost da pozdravi učesnike  i dodao da je ovaj skup ogromna prilika da Beograd sebe iznova legitimiše kao svetski slavistički filološki centar.

"Svet ne može bez slavistike, niti slavistika bez sveta. Ogromno je nasleđe slovenskog jezika, veliko međusobno prožimanje na zapadnu i istočnu misao i jezik. Ništa manje ovaj svet nije uticao na slovenski jezik i misao", zaključio je predsednik Vučić.

Predsednik Komiteta slavista Boško Suvajdžić rekao je da je slavistima velika čast što su danas u Predsedništvu.

"Bez iskrene i plemenite podrške počasnog predsednika kongresa Aleksandra Vučića, ovaj kongres ne bi mogao biti održan u ovakvom formatu. Ovde smo da razgovaramo o brojnim naučnim temama, da negujemo nauku, kulturu i obrazovanje i da podižemo mostove spajanja nauka", istakao je predsednik Komiteta slavista Suvajdžić.

Beograd, 23. avgust 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).