Predsednik Vučić sastao se sa delegacijom Republike Srpske

Vesti

02.06.2021. - 14:09

Predsednik Vučić sastao se sa delegacijom Republike Srpske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Republike Srpske, koju su predvodili predsedavajući Predsedništvom Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Zvaničnici su razgovarali o aspektima saradnje Srbije i Srpske, realizaciji dogovorenih projekata, situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i drugim važnim temama.

Predsednik Vučić sastao se sa delegacijom Republike Srpske

Foto: Predsedništvo / Dimitrije Goll

Tokom susreta predsednik Vučić je pažljivo saslušao članove delegacije RS i rekao da svi dobro razumeju težinu pozicije Republike Srpske i celog srpskog naroda.
 
„Ovo nisu laki i jednostavni dani za srpski narod. Pažljivo sam saslušao naše goste i zahvalio na podršci i jedinstvu koje pokazujemo u ovim trenucima“, rekao je predsednik Vučić i dodao da Srbiju očekuju važni i teški dani po pitanju Kosova i Metohije. On je istakao da će Republika Srbija uvek pomagati i podržavati Republiku Srpsku, poštujući integritet Bosne i Hercegovine, ali i integritet RS u okviru BiH.
 
Predsednik Vučić sastao se sa delegacijom Republike Srpske

Foto: Predsedništvo / Dimitrije Goll

„Sve radimo u skladu sa međunarodnopravnim normama, poštujući naše komšije i prijatelje Bošnjake, ali i pokazujući ljubav i pažnju prema Republici Srpskoj“, rekao je predsednik Vučić i dodao da će Srbija po prvi put tražiti izveštaj od visokog predstavnika, u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma.
 
Predsednik Vučić je naglasio da je za Srbiju, a uveren je i za Republiku Srpsku, očuvanje mira i stabilnosti od suštinskog značaja.
 
Razgovarajući o ekonomskoj saradnji, predsednik Vučić je ukazao na važnost nastavka realizacije ekonomskih projekata, među kojima je i izgradnja modernog aerodruma u Trebinju.
 

Predsednik Vučić sastao se sa delegacijom Republike Srpske

Ukazavši na to da Srbija ima dovoljno vakcina za ceo region, predsednik Vučić je pozvao građane BiH da se vakcinišu.
 
„Doneli smo odluku o vakcinaciji svih građana BiH u Srbiji potpuno besplatno. Mogu da budu vakcinisani gde god požele – u Beogradu, Kragujevcu, pograničnim delovima“, rekao je predsednik Vučić.
 
Predsedavajući Predsedništvom Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je, nakon sastanka, preneo zahvalnost predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću što je saslušao delegaciju Republike Srpske.
 
„Zamolili smo predsednika Vučića da nam pomogne u razumevanju ove situacije, jer nam je potrebno jedinstvo“, naveo je on i dodao da je posebna tema razgovora bila imenovanje visokog predstavnika, koje mora biti u skladu sa relevantnom rezolucijom Saveta bezbednosti UN, kao i da sve treba da se vrati u tokove legalnosti uz primenu Ustava BiH i poštovanje međunarodnog prava.
 

Predsednik Vučić sastao se sa delegacijom Republike Srpske

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).