Vesti

12.10.2016. - 15:17

Ruski mediji o poseti predsednika Nikolića Sankt Peterburgu

Poseta predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića Sankt Peterburgu izazvala je veliku pažnju ruskih medija, koji su značajan prostor posvetili činjenici da jedan od najvažnijih poslovnih ljudi Rusije Genadij Timčenko postaje počasni generalni konzul Republike Srbije u Rusiji.

Tako, uticajna „RIA Novosti“ daje detaljan program posete predsednika Nikolića Sankt Peterburgu i kao posebnu zanimljivost apostrofira sastanak predsednika Srbije sa direktorom „Gaspromnjefta“ Aleksandrom Djukovim.

„Interfaks“ donosi pojedinosti iz biografije ruskog biznismena Genadija Timčenka, koji je postao počasni generalni konzul Srbije u Sankt Petrburgu.
Oni prenose reči saradnika gospodina Timčenka, Antona Kurevina, koji je posebno istakao da Genadij Timčenko odavno održava bliske odnose sa predstavnicima političkih krugova u Srbiji, kao i poslovnim ljudima, sportistima i mnogim drugim licima iz javnog života. Sa njima se redovno sastaje i u vreme značajnih zvaničnih događaja, kao što je Ekonomski forum u Sankt Peterburgu, ali i tokom manje formalnih događaja. Osnovni zadatak počasnog konzulata biće unapređenje saradnje Rusije i Srbije na svim poljima, a posebno razvijanje političkog dijaloga, trgovinsko-ekonomske saradnje, kulture i sporta, istikao je Anton Kurevin.

Internet portal Fontanka.ru objavio je tekst u kome daje osvrt na bliske veze novog počasnog konzula Srbije u Sankt Peterburgu Genadija Timčenka sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, gde se podseća da će 12. oktobra u Sankt Peterburgu biti otvoren Generalni konzulat Srbije i dodaje da će na njegovom čelu biti „biznismen Genadij Timčenko, vlasnik kompanije Volga Group i čovek iz bliskog okruženja Vladimira Putina“. Ovaj portal dodatno daje na značaju događaju iznoseći činjenicu da će otvaranju konzulata prisustvovati lično predsednik Republike Srbije.

«RIA Novosti»
https://ria.ru/world/20161012/1479005883.html
„Interfaks“
http://www.interfax.ru/russia/532068
Fontanka.ru
http://www.fontanka.ru/2016/10/11/165/

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).