img_3800.jpg

Vesti

02.02.2018. - 17:46

Sastanak sa predsednikom Nacionalnog veća Parlamenta Austrije Volfgangom Sobotkom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beču sa predsednikom Nacionalnog veća Parlamenta Austrije Volfgangom Sobotkom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i saradnji dva parlamenta.

Predsednik Vučić je istakao važnost razvoja odnosa dveju zemalja, naročito jačanje ekonomske saradnje, kao i važnost podrške Austrije evropskim integracijama Srbije. On je naglasio da treba raditi na jačanju parlamentarne saradnje i pozvao predsednika parlamenta Sobotku da uskoro poseti Srbiju.
 
“Za austrijski Parlament Balkan je izuzetno važan politički prostor o kome mi treba da vodimo računa. Meni je važno da imamo dobre kontakte, jer Srbija ima odlučujuću ulogu na Balkanu”, istakao je Sobotka.
 
Tema razgovora bila je i situacija u regionu i očuvanje mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.
 
Dvojica sagovornika su zaključili da je ulazak Srbije u EU veoma važan za Austriju, koja će nastaviti da pruža podršku evropskim integracijama Srbije.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
Beč, 2. februar 2018. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).