tan2017-11-29_134344616_0.jpg

Vesti

29.11.2017. - 14:47

Sastanak sa predsednikom Upravnog odbora Gasproma Aleksejem Milerom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Upravnog odbora Gazproma Aleksejem Milerom sa kojim je razgovarao o realizaciji projekta za snabdevanje Srbije gasom i razvoju srpskog gasnog tržišta.

Konstatovano je da je potrošnja gasa u Srbiji za prvih 10 meseci povećana za 28 posto u odnosu na isti period prošle godine, što je dokaz ubrzanog ekonomskog napretka zemlje. To nameće potrebu da Srbija radi na daljem razvoju gasno-transportnog sistema, koji će omogućiti sigurnost snabdevanja gasom i zadovoljavanje narastajućih potreba srpskog tržišta.

Predsednik UO Miler izneo je spremnost da Gazprom sa srpskom stranom učestvuje u razvoju novih gasno-transportnih sistema, s obzirom na to da će izgradnja deonice gasovoda između Rusije i Turske stvoriti mogućnost za dodatne količine gasa za zemlje regiona, uključujući Srbiju.

Predsednik UO Aleksej Miler preneo je pozdrave predsednika Putina srpskom predsedniku uoči njegove posete Moskvi.

Predsednik Vučić zahvalio je na pozdravima i zamolio sagovornika da prenese zahvalnost predsedniku Putinu za podršku Srbiji.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd, 29. novembar 2017. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).