tan2018-2-14_1241412_2.jpg

Vesti

14.02.2018. - 14:45

Sastanak sa vicekancelarom i ministrom spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke

Predednik Vučić se danas sastao sa vicekancelarom i ministrom spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Zigmarom Gabrijelom.

Predsednik Vučić je tom prilikom između ostalog rekao da Srbija najviše očekuje od Nemačke koja neretko ima čvrst, tvrd i težak stav, ali je pouzdan i siguran partner Srbije na njenom evropskom putu.
 
On je naglasio da Srbija i Nemačka imaju 4,4 milijarde evra razmene, te da nam je Nemačka najveći, ali i ubedljivo najznačajniji trgovinski partner i ukazao na činjenicu da nemačke firme u Srbiji zapošljavaju 37.000 ljudi te da je reč o izuzetnim kompanijama, koje su "čiste kao apoteka“ u svakom smislu te reči i da želimo još investicija iz te zemlje.
 
" Srbija će i nadalje raditi na jačanju bilateralnih odnosa dveju zemalja" zaključio je predsednik Vučić.
 
Vicekancelar i ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel je istakao da Srbija ne može sama da stabilizuje region, ali da bez Srbije nema stabilnosti u regionu te da je Srbija za budućnost Zapadnog Balkana i Evrope od izuzetnog značaja.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).