Tan2013-6-28_185040185_3.jpg

Vesti

28.06.2013. - 22:02

Signal da smo u EU ravnopravni, okrećemo se ekonomiji

BEOGRAD, PROKUPLjE - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da odluka Evropskog saveta o otvaranju pristupnih pregovora sa Srbijom predstavlja signal da smo u Evropskoj uniji poželjni i ravnopravni.

 
Nikolić je na svom Tviter nalogu dodao da se sada "okrećemo ekonomiji i podizanju standarda građana".
 
Predsednik Srbije je, obraćajući se danas okupljenima na Svetopličkom vidovdanskom saboru u mestu Kondželj kod Prokuplja, precizirao:
"Sada je zadatak cele vlade da se baci na ekonomiju, vrati na poljoprivredu, razvije energetiku... da gledamo na istok, zapad, sever, jug".
 
On je ukazao da će naši pregovori sa EU da traju, ko i da se videlo da postoji jedna država koja nas još uvek pomalo sprečava, ali da ni to nije večito.
"Na istoku imamo mnogo prijatelja koji nam jednog dana neće biti dostupni kada budemo ušli u EU. Zato ćemo da dižemo Srbiju razmišljajući o tome ko najviše može da nam pomogne, a ne sa kim bismo voleli da sarađujemo", rekao je predsednik Srbije.
 
Govoreći o Vidovdanu, Nikolić je rekao da sada svoje junaštvo treba da pokažemo tako što ćemo da zaposlimo Srbiju, da je podignemo sa kolena, što ćemo da budemo ravnopravni sa drugim narodima u Evropi i svetu, da nas ne pominju po zlu i da sa nama ravnopravno razgovaraju.
"Smatram da smo za godinu dana povratili ugled Srbije u svakoj državi u svetu", rekao je Nikolić.
On je rekao da bi voleo da po završetku njegovog mandata niko nema razlog ni za šta da ga optuži, niti osudi, niti da kaže da nije dobro radio i da je narod loše živeo.
"Obećavam vam, moraćete bolje da živite, inače ćete ponovo imati prilike da menjate", poručio je Nikolić.
Prema njegovim rečima, naša istorija i mučeništvo govore o tome da bismo danas "mi odlučivali o njihovoj zaslužnosti da budu sa nama da nas je ostalo onoliko koliko nas je bilo ranije".
"Zato ću pokušati da Srbija ne ratuje, nego da se takmiči da bude bolja, a ne jača od drugih jer to dugujemo svojoj deci", poručio je Nikolić.
On je rekao da bi voleo da naša deca nemaju ni pomisao na rat, već da nas bude sve više, a da se sećamo Vidovdana 1389. kako bi nam služio kao putokaz i opomena.
 
Nikolić je pozvao građane na još malo strpljenja, rekavši da je država delimično uređena i da ima mnogo da se radi uz ocenu da je ekonomija u najgorem stanju.
 
Predsedniku je na saboru uručena Vidovdanska povelja koju dodeljuje udružeje Topličanin.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).