img_9487.jpg

Vesti

21.01.2017. - 13:09

Svečano otvaranje "Bank of China" u Srbiji

Dolaskom "Bank of China" očekuje se eksponencijalni rast investicija u našu zemlju, jer je upravo ta banka otpočela finansiranje železare u Smederevu, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Dodaje da će ovaj dan biti upamćen kao početak velikih prilika koje se ukazuju Srbiji, kao ispunjenje obećanja da će Beograd postati regionalni centar, a Srbija lider u mnogim oblastima, posebno ekonomskim i bankarskim.

"Uz njenu pomoć i uz znanje i iskustvo 'Hestila', naša Železara će poslovati bolje nego ikad u svojoj istoriji", rekao je predsednik u "Palati Srbija", na ceremoniji svečanog otvaranja "Bank of China", koja koja će biti centrala za Balkan i istočnu i zapadnu Evropu.
Predsednik Nikolić kaže da je zahvalan vladama obe zemlje na poslovnosti i realizaciji dogovorenih projekata od kojih je jedan od važnijih krunisan ovom ceremonijom.

"Jedna od tema o kojima sam razgovarao sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom bila je dolazak 'Bank of China'. Posebno mi je drago što je tadašnji član delegacije NR Kine predsednik UO 'Bank of China' Tian Guoli i danas sa nama. Ovaj dan upamtićemo kao početak velikih prilika koje se ukazuju Srbiji, kao ispunjenje obećanja da će Beograd postati regionalni centar, a Srbija lider u mnogim oblastima, posebno ekonomskim i bankarskim", istakao je predsednik Nikolić.
Predsednik Srbije poželeo je da se "Bank of China Serbia ad Beograd" razvija i uspešno posluje na regionalnom nivou, jer, kako ocenjuje, njen razvoj sa beogradskom adresom garantuje i razvoj Srbije.

Ranije danas, predsednik Nikolić sastao se sa predsednikom UO Kineske banke Tian Guolijem u "Palati Srbija".

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).