Vesti

25.02.2013. - 20:08

Ukazi o odlikovanjima

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je ukazom odlikovao predsednika Ruske federacije Vladimira Putina Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Rusije.

Predsednik Srbije je, ukazom od 22. februara, odlikovao Ordenom Republike Srbije na lenti i predsednike još 11 država, a Ordenom srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda bivšeg ministra spoljnih poslova Španije Migela Anhela Moratinosa.

 

Nikolić je zlatnim i srebrnim medaljama odlikovao i zaslužne u javnim i kulturnim delatnostima, saopštio je kabinet predsednika.

 

Ordenom Republike Srbije na lenti za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa odlikovani su predsednik Jermenije Serž Sargasjan, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev.

 

Istim oredenom odlikovani su i predsednik Kirgiske Republike Almazbek Atambajev, predsednik Moldavije Nikolaje Timofti, predsednik Tadžikistana Emomali Rahmon, predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov, predsednik Ukrajine Viktor Janukovič i predsednik Uzbekistana Islam Karimov.

 

Bivši ministar spoljnih poslova Kraljevine Španije Migel Anhel Moratinos Kujaube odlikovan je Ordenom srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda Srbije i Španije. Zlatnom medaljom za zasluge u javnim i kulturnim delatnostima odlikovani su i italijanski novinar fulvio Grimaldi i nemački pozorišni i filmski glumac Rolf Beker, dok su srebrnom odlikovani grčka novinarka Lijana Kaneli i švajcarski naučnik i ekolog franc Veber

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).