img_0720.jpg

Vesti

12.06.2017. - 15:50

Predsednik Vučić na otvaranju objekta Hitne pomoći u Gornjem Milanovcu

Novi objekat službe Hitne pomoći Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu otvoren je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vrpcu su svečano presekli ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i direktor Doma zdravlja Aleksandar Civović.

Podrumske prostorije Doma zdravlja adaptirane su za potrebe Hitne pomoći, pa će ta služba, umesto 80 kvadrata na spratu Doma zdravlja, koristiti novih 390 kvadrata.
Ispred objekta uređen je i prilaz, što će olakšati prijem pacijenata.
Radovi su trajali dva meseca, a posao vredan oko 17 miliona dinara finansirala je Kancelarija za javna ulaganja.
Predsednika Srbije dočekali su i građani, uz aplauz.
"Ovde je hitna pomoć imala 80 kvadratnih metara, a danas 390 kvadratnih metara najmodernijeg prostora, čistog i uređenog. Nedostaju još dve-tri sprave za koje će sutra biti prebačen novac. Dobiće još jedno vozilo za više od 60 sela u gornjemilanovačkoj opštini", rekao je Vučić.
Predsednik je konstatovao da su izgradnju zgrade Hitne pomoći, kao i škola i svega ostalog u drugim mestima, ljudi dočekali sa skepsom.
"Prvo sam bio ministar za toalete, a ja sam se osmehivao, govorio sam da sam posebno počastvovan da se upravo time bavim", rekao je Vučić.
On je dodao da u ovom trenutku širom Srbije ima 297 objekata koji su, ili urađeni ili su u pripremi za obnovu i izgradnju.
"Ovaj objekat vredeo je gotovo 17 miliona dinara, a ostali objekti ovde su vredeli mnogo više, da ne govorim šta znači 30 kilometara auto-puta od Ljiga do Čačka, kroz ovu opštinu. To će omogućiti dolazak investitora, a siguran sam da će neka u budućnosti biti i u Gornjem Milanovcu", rekao je Vučić.
Predsednik je rekao da je sve te projekte plaćala država jer je bilo dovoljno novca, ali i ljudima koji su verovali vladi, a ne u politiku "lako ćemo".
"To lako ćemo ima samo kod onih koji donesu loše rezultate. Oni koji pobeduju nikada ne govore lako, uvek je teško napraviti rezulate", rekao je Vučić.
 
Gornji Milanovac, 12. jun 2017. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).