cepurin_velika.jpg

07.06.2018. - 14:31

Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Predsednik Vučić je rekao da je veoma počastvovan izuzetnim gostoprimstvom koje mu je predsednik Putin ukazao u Moskvi, na proslavi Dana Pobede i tokom marša Besmrtnog puka, kao i činjenicom da je prvi strani državnik koga je ruski predsednik primio u novom mandatu. Srpski predsednik i ruski ambasador su razmotrili rezultate posete i ocenili da je bila od velikog značaja za dalji razvoj svestrane saradnje dveju zemalja.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su razgovarali o situaciji  na severu Kosova i Metohije i stanju dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je iskazao veliku brigu zbog učestalih napada na Srbe na severu Kosmeta, ukazavši ujedno na potrebu postizanja stvarnog kompromisa, a ne rešenja koje bi značilo samo pritisak na Srbiju.

Ambasador Čepurin je naglasio je tim povodom da je podrška Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije neupitna i da će nastaviti sa pružanjem podrške u UN i drugim međunarodnim organizacijama.

Ambasador Čepurin je predsedniku Vučiću, uoči početka Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, uručio suvenir - fudbalsku loptu, poželevši reprezentaciji Srbije uspeh u takmičenju.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd, 7. jun 2018. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).