07.06.2018

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина.

 

Председник Вучић је рекао да је веома почаствован изузетним гостопримством које му је председник Путин указао у Москви, на прослави Дана Победе и током марша Бесмртног пука, као и чињеницом да је први страни државник кога је руски председник примио у новом мандату. Српски председник и руски амбасадор су размотрили резултате посете и оценили да је била од великог значаја за даљи развој свестране сарадње двеју земаља. 

Председник Вучић и амбасадор Чепурин су разговарали о ситуацији  на северу Косова и Метохије и стању дијалога Београда и Приштине. Председник Вучић је исказао велику бригу због учесталих напада на Србе на северу Космета, указавши уједно на потребу постизања стварног компромиса, а не решења које би значило само притисак на Србију. 

Амбасадор Чепурин је нагласио је тим поводом да је подршка Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије неупитна и да ће наставити са пружањем подршке у УН и другим међународним организацијама. 

Амбасадор Чепурин је председнику Вучићу, уочи почетка Светског првенства у фудбалу у Русији, уручио сувенир - фудбалску лопту, пожелевши репрезентацији Србије успех у такмичењу. 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 

Београд, 7. јун 2018. године